3 X parasta ulkona avotulella
Avotuli nuotiolla ruoka

3 X parasta ulkona avotulella

Pari tuntia Levin poluilla ja laduilla tai retki kauemmas tuntureille vaatii energiaa. Mieluusti herkullisessa ja helposti nautittavassa muodossa.

Tässä vinkkimme. Vähän parempaa, vähällä vaivalla. Hyödynnä ja nauti.

1 – Helppo porokeitto avotulella

Tarvitset:

  • Vettä

  • Luomu-peruna-juurespussi

  • Maustepippuria

  • Suolaa

  • Laakerinlehtiä

  • Kylmäsavuporoa tai poronkäristystä

  • Sulatejuustoa (oman maun ja mieltymyksen mukaan)

  • Puolukoita ja persiljaa koristeeksi

Laita vesi kiehumaan ja mausta se maustepippurilla, suolalla ja muutamalla laakerinlehdellä. Kaada sekaan perunajuurespussin sisältö. Anna kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä. Sekoita kiehumisen aikana tuorejuustoon puolukoita ja persiljaa ja pyöritä tahnaksi. Lisää keittoon loppuvaiheessa poro, anna hautua hetki. Kaada lautasille, asettele päälle nokare tuorejuusto-puolukka-persilja-tahnaa ja koristele puolukoilla ja persiljalla.

2 – Lämmin retkileipä Deluxe

Tarvitset:

  • Vapaavalintainen vaalea hapantaikinaleipä, lappilainen rieskakin käy

  • Voita, ja/tai pestoa

  • Brie-juustoa tai muuta pehmeää juustoa, kuten Koskenlaskija-sulatejuustoa

  • Salamia, esimerkiksi porosta

  • Ilmakuivattua kinkkua tai muuta kuivalihaa

Monet asiat ovat hyviä kahden leivän välissä ja vielä parempia avotulella viimeisteltynä. Voit muunnella retkileivän sisältöä loputtomiin saatavilla olevien raaka-aineiden ja makumieltymystesi mukaan – vain mielikuvituksesi on rajana. Kokeile rohkeasti, varioi aineksista esimerkiksi kahta erilaista versiota. Lämmitä leipiä hetki nuotion tai takkatulen loimussa. Maistuu muuten hyvältä!

3 – Haudutettu leipäjuusto

Tarvitset:

  • Voita

  • Kuohukermaa

  • Puolikas leipäjuusto

  • Hilloja eli lakkoja (tai lakkahilloa)

Sulata valurautapannussa nokare voita. Kun voi on sulanut, laita pannulle puolikas leipäjuusto neljään osaan leikattuna. Kaada päälle loraus kuohukermaa. Paista sen aikaa, että kerma kiehahtaa kunnolla. Tiputa lämpöä ja anna leipäjuustojen hautua ja pehmetä noin 5 minuuttia, välillä kääntäen. Tarjoile tuoreiden hillojen tai lakkahillon kera.

VINKKI: Haluatko kokeilla tehdä ohjatusti ruokaa luonnossa? Varaa ohjelmasi levi.fi

Lisää artikkeleita