8 vuodenaikaa – Sadonkorjuu
Lempeää illanhämärää ja terveellisiä herkkuja notkuvat metsät.
Askel mättäältä toiselle ja korinpohja täytyy punaisista, sinisistä ja oranssina hehkuvista marjoista sekä toinen toistaan herkullisimmista ruokasienistä. Päivät ovat valoisia ja lämpimiä – mutta illat kietoutuvat jo lempeään viilenevään hämärään, joka on kuin pehmeä syli aurinkoisen päivän jäljiltä.
Kun kesäpäivät lyhenevät ja illan pimenevät, on sadonkorjuun aika. Voit poimia hilloja, mustikoita, puolukoita, karpaloita ja monia muita herkkuja suoraan suuhusi. Marjastuskausi on pitkä, lokakuulle asti. Jos pidät sienistä, voit poimia esimerkiksi tatteja, kangasrouskuja ja haperoita.
Opi lisää
Varaa paikkasi opastetulle retkelle tutustuaksesi tarkemmin Lapin luonnon herkkuihin.