Ruskamaratonin voitto Norjaan – Voittaja Roposella "metsästysvietti päällä"
ruskamaraton

Tänä vuonna Ruskamaraton keräsi jälleen huiman joukon juoksijoita Levitunturin henkeäsalpaaviin maisemiin, kun lähes 1700 innokasta osallistujaa otti osaa kuudelle eri matkalle. Tapahtuma juostiin lauantaina 14. syyskuuta jo 41. kerran, ja syksyinen ruska tarjosi täydelliset olosuhteet juoksijoille, niin ensikertalaisille kuin konkareillekin.

Ruskamaratonille osallistui jälleen juoksijoita ympäri maailman. Miesten täysmaratonin voittoon juoksi Norjan Svein Roger Kaspersen ajalla 2:44:07. Toiseksi sijoittui Suomen Jukka Vaara ajalla 3:00:52 ja kolmanneksi Ruotsin Andreas Salmi ajalla 3:08:05.

- Tämä oli vaikea kisa minulle. Ensimmäinen kierros tunturin ympäri oli vaikea, mutta toinen kierros parempi. En ehkä ollut palautunut viime viikonlopun maastopyöräkilpailusta vielä täysin, kertoi Svein Roger Kaspersen. Tämä oli hänelle ensimmäinen Ruskamaraton, mutta jo kolmas maraton tälle vuotta.

Naisten täysmaratonin voittajaksi kruunattiin niin ikään norjalainen Kaisa Hjelløkken ajalla 3:11:18.

Trailrunin voitto jälleen Riitta-Liisa Roposelle

16 km Trailrunin hallitsijaksi nousi jälleen kerran hiihtotähti Riitta-Liisa Roponen, joka otti kolmannen peräkkäisen voittonsa tällä matkalla ajalla 1:09:53. Jenna Puljujärvi sijoittui toiseksi ajalla 1:14:29. - Jännitti tosi paljon taas ennen lähtöä, mutta kilometrin jälkeen muistin miksi tätä teen. On niin hienoa laittaa itsensä likoon. Kun laitan lapun rintaan, tulee sellainen draivi ja metsästysvietti. Päätin ennen lähtöä, että juoksen omaa juoksua, mutta pöh, koko ajan vilkuilin taakse missä muut tulevat, kertoi Roponen maalissa.

Osallistujamäärässä merkittävä kasvu

Tänä vuonna Ruskamaratonille osallistui yhteensä 1675 juoksijaa, mikä on 25 % enemmän kuin viime vuonna. Kilpailujohtaja Jari Kinnusen mukaan ajankohta oli erityisen onnistunut, sillä ruska oli parhaimmillaan ja väkeä liikkeellä enemmän kuin aiemmin.

- Osallistujamäärä on kasvanut tasaisesti viimeiset kolme vuotta, ja nyt nähtiin merkittävä harppaus. Paikallisia yrityksiä ja kumppaneita on tullut paljon mukaan, ja tänä vuonna pystyimme jakamaan palkintoja yhteensä 13 000 euron arvosta, kertoo Kinnunen.